2017-09-04 Het politieke jaar is weer begonnen

Vandaag is het politieke jaar officieel weer begonnen en daarbij de bijna dagelijkse vergaderingen. Vandaag dan weer begonnen met de voorbereidingen voor de regioraadswerkgroep POL voor a.s. donderdag.

Samen met Jeanne Hesen vertegenwoordig ik de raad van Peel en Maas in deze raadswerkgroep over de economische thema’s. Deze economische thema’s zijn detailhandel, kantoorlocaties en bedrijventerreinen (deze drie thema’s zijn al door onze en alle raden van Noord-Limburg goedgekeurd en naar de Provincie gestuurd). Dit alles om een nieuwe POL te maken waarvoor we van de Provincie de opdracht hebben gekregen om dit als regio op te pakken. Hiervoor moeten we afspraken maken met alle gemeenten in Noord-Limburg en overleggen wat te doen met goede initiatieven die buiten deze afspraken gaan vallen. Zaak is natuurlijk om altijd goed te overleggen en met elkaar in gesprek te blijven.

Het onderwerp van vandaag ging over de uitwerkingen van de vrijetijdseconomie (alles wat met toerisme en vrije tijd te maken heeft). Hiervoor krijgen we de informatie en de ondersteuning van enkele ter zake kundige ambtenaren die ons ook in normale taal de materie kunnen uitleggen. Samen kijken we dan wat wij als gemeente willen inbrengen. Het was weer een zeer informatieve avond.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.