2017-09-07 Regioraadswerkgroep POL2014

Deze avond was bij ons in het Huis van de Gemeente zodat ik na de fractievergadering niet ver hoefde te gaan. Alle gemeenten waren weer aanwezig en Lot en Ita hadden voor heerlijke aardbeienvlaaien gezorgd zodat we weer samen zaken konden oppakken en te werken aan een beter leef- en vestigingsklimaat voor iedereen. 

Het doel van het thema vrijetijdseconomie is om in de regio voorwaarden te scheppen om toerisme en recreatie de ruimte te geven door de omgeving meer leefbaar te maken, accommodaties te vitaliseren, de attractiewaarde van voorzieningen voor dagrecreatie te vergroten, nieuwe verbindingen aan te gaan en effectieve marketing.

Uitgangspunten in dit economische thema zijn voor de regio gericht op een variatie aan verblijfsmogelijkheden die kwalitatief goed op peil zijn. Veel diversiteit en voldoet aan de vraag van de toerist. We willen een aantrekkelijke en gastvrije regio voor dagrecreanten met een mix aan voorzieningen.

De regio was nogal gericht op de Maas, maar wij, als Peel en Maas, hebben dit kunnen uitbreiden met de Peel; die voor ons uiteindelijk net zo belangrijk is en zeker een meerwaarde heeft voor de vrijetijdsrecreatie in Noord-Limburg. De Peel wordt nu samen met alle andere natuurgebieden benoemd als bijlage bij de bestuursafspraken (dit is het document dat naar de Provincie gaat als onderdeel voor de nieuwe POL).

Ook deze uitwerking zal door de raden in de regio moeten worden vastgesteld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.