2018-02-17 Raadsuitje

 Ieder jaar wordt er een raadsuitje georganiseerd door twee van de raadsleden voor de nodige teambuilding. We hebben al fietstochten in de omgeving gehad met bezoeken aan lokale bedrijven en we zijn op bezoek geweest bij camping De Heldense Bossen. Ieder jaar in september en ieder jaar weer leuk en even interessant. Maar het uitje van 2017 kreeg een zwart randje met het overlijden van wethouder Arno Janssen. Daarom werd deze dag uitgesteld.

Maar vandaag dan toch met de leden van de raad naar Duitsland naar de bruinkoolmijnen bij Bergheim, een uurtje rijden over de grens, met als eerste stop Schloß Paffendorf waar we een duidelijke uitleg kregen door Jozef, een oud medewerker, over de werking van de mijnen.

Het is werkelijk bizar dat het rendabel is om wegen en zelfs dorpen te verleggen om de continuïteit van de bruinkoolwinning te garanderen. Want zolang er geen alternatief is zal deze streek 30% van de elektriciteit leveren voor Duitsland.

Na het bekijken van de mijnen, op afstand natuurlijk, een tour door de streek gemaakt en door het spookdorp Manheim en het nieuwe dorp Manheim-Neu gereden. Heel interessant te weten dat zelfs de doden op de begraafplaats meeverhuizen. En dit in een tijdsbestek van 15 jaar.

Het etentje bij het Kerkeböske was een gezellige afsluiter.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.