2018-02-20 Opiniërende raadsvergadering

Vandaag heeft mijn fractie aangegeven een motie vreemd aan de orde van de dag in te dienen in de volgende besluitvormende raadsvergadering. 2018-02-20 woningbouw de ruimte bieden. Dit is nodig omdat er niet genoeg betaalbare huur- en koopwoningen zijn voor kleinere huishoudens. Zo kan de rest van de raad alvast nadenken wat zij hiermee gaan doen. Ook is er vandaag gedebatteerd over de omgeving van het Huis van de Gemeente. De wethouder heeft een nieuwe variant uitgewerkt. En het gemeenschapshuis in Kessel moet nodig opgeknapt worden. Gelukkig dat nu eindelijk de omgeving van het Huis van de Gemeente kan worden aangepakt. De raad heeft voor de laatste variant gestemd met 17 voor en 8 tegen. Jammer is wel dat er een bouwkavel in een hoek zit maar het zij zo. Hier zit reeds een bouwbestemming op en de verkoop van de grond is nodig om het plan kostendekkend te maken. Maar de buurt zal hier beslist tegen in gaan. Dat is ieders goed recht. Er komen nog eens extra parkeerplaatsen en het wordt een mooie aansluiting met het centrum van Panningen.

Het behoud van de Sociale Raad is afgefikt door het CDA en Lokaal Peel en Maas. Jammer dat zij het belang van deze burgerparticipatie niet inzien en dit lafhartig op het bordje gooien van de nieuwe raad waar de meesten nieuwe personen niet zullen weten wat een Sociale Raad inhoudt.

Het project van de waterrecreatie in Kessel is voorlopig aangehouden. Hier is nog onvoldoende draagvlak voor. En het zal beslist dat er dit jaar moet worden begonnen om de subsidie binnen te harken maar als hiermee de cohesie in het dorp een fikse knauw krijgt vraag ik me af of het dit allemaal wel waard is.

De renovatie van het Gemeenschapshuis in Kessel Eik. Want Kessel Eik is wel de kleinste kern in onze gemeente, maar wel een van de hechtste. Een kern waar de gemeenschapszin volop leeft. Het mag duidelijk zijn dat dit onderwerp eigenlijk thuishoort bij Jeanne Hesen. Maar juist omdat dit gemeenschapshuis ook haar zo na aan het hart ligt neem ik de honneurs voor haar waar; dit om elke schijn van belangenverstrengeling te vermijden. Natuurlijk heeft Jeanne, samen met de rest van de inwoners van Eik, een grote inbreng in dit onderwerp. Een hechte gemeenschap met als middelpunt een gemeenschapshuis dat niet meer van deze tijd is. Met onder andere het Eetpunt Sjuuf aan, wat al 11 jaar goed werkt en waar zeker 30 personen een heerlijke maaltijd komen gebruiken en steeds belangrijker zal worden. En niet te vergeten de KBO, de yogaclub en de Vastloavesvereniging De Eikkaters; allemaal vast gebruikers van het gemeenschapshuis dat sinds zijn oprichting zelf de broek ophoudt! Maar nu is het Kessel Eikse gemeenschapshuis toe aan een grondige renovatie. Een renovatie met verbeteringen van gebruiksruimten welke zaken ik niet ga noemen maar allemaal keurig op een rijtje zijn gezet door het Dorpsoverleg Kessel Eik in het Accommodatieplan. Hierin is rekening gehouden met alle gebruikers en met de toekomst. De financiën zijn verantwoord, zelfs met 10% onvoorzien in de begroting. En men wil het buitenterrein hier ook bij betrekken voor goede parkeervoorzieningen. Complimenten aan de gemeenschap! Zoveel gemeenschapszin en draagvlak verdient duidelijk support. En wij vertrouwen er op dat hier verantwoord mee wordt omgegaan en wensen Kessel Eik veel succes met hun vernieuwing van hun Gemeenschapshuis. Wij zijn als VVD dus duidelijk voor. Gelukkig voor Kessel Eik niet de enigen en werd vanavond al besloten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.