2018-02-22 Verkiezingsdebat voor ondernemers

Gisteravond werd weer een verkiezingsdebat gehouden. Deze keer voor de ondernemers uit de gemeente. De lijsttrekkers moesten reageren op verschillende stellingen. De eerste stelling ging over buitenlandse arbeidskrachten. Van alle buitenlandse werknemers in Noord Limburg zullen zich 20-30% hier in de regio vestigen. Dat geeft voor de komende jaren structureel een woningtekort. Onze lijsttrekker, Paul Sanders, gaf goed aan wat hij verwachtte als hij als buitenlandse werknemer zich hier zou vestigen: met vrouw en kinderen in een huisje met een tuintje. En dat is precies waar de VVD zich hard voor maakt. Er moeten genoeg woningen worden gebouwd voor iedereen! De PvdA/GL, bij monde van Fred Peeters omdat mevrouw Promowees geen tijd had, zat zelf helemaal in de knel. In debat met Paul verloor hij even alles uit het oog en vond het niet leuk hoe Paul debatteerde “ik kan er niet tegen hoe jij debatteert; je betrekt je gezin erbij en zo”.

De heren Creanmehr (fractie Anders Nu) en Hanssen (fractie Ton Hanssen) schoten ook behoorlijk uit de bocht. De heer Creanmehr wist na al die jaren in de raad en na alle partijen die hij afgelopen heeft nog steeds niet wat zijn taken en verantwoordelijkheden zijn. Daarbij is ook het beleid van zijn eigen partij nog steeds een raadsel voor hem ondanks dat hij hier voorzitter van is. Weinig diepgang bij deze meneer. Ton Hanssen kreeg het aan de stok met een paar agrariërs uit het publiek vanwege zijn laatdunkendheid over het bewassen van de gronden. Volgens de heer Hanssen moesten alle maisvelden maar worden ingeruild voor velden met zonnepanelen en windmolens. Uitspraken van iemand met tunnelvisie en die niet gehinderd wordt door enige kennis van zaken.

De stelling over de lokale inkoop en aanbesteding bracht bij de lokale ondernemers een frons tussen de wenkbrauwen. Hoewel het gemeentelijk beleid is, door de raad vastgesteld, dat er eerst aan lokale ondernemers wordt gegund, tenzij er geen ondernemers is geregistreerd en tenzij er lokaal geen marktconforme prijzen worden gehanteerd, wordt er maar 7% lokaal aanbesteed. Hier maakte Ton Hanssen ook een dikke fout. Een van de twee verkiezingspunten is “lokale aanbesteding”. Helaas vergeet hij de controle hierop en verwijt de VVD dat zij dit moeten doen, want hij is maar alleen.

De toekomst van onze bedrijventerreinen was de derde stelling. Hier kwamen de partijen niet verder dan “regionaal bekijken” (PvdA/GL), “leegstand is verloedering” (Ton Hanssen) en “de economie trekt aan; de leegstand wordt minder” (Anders Nu). Gelukkig had Paul Sanders hier een echte mening over en vindt dat we bedrijven binnen moeten halen, afspraken moeten maken en moeten laten bouwen/uitbreiden. Werkgelegenheid staat bij de VVD hoog in het vaandel.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.